Stacks Image 11
 • silence after the storm 160x360

  silence after the storm 160x360

 • solace 90x130

  solace 90x130

 • resonance90x130  X

  resonance90x130 X

Ketjureaktio with Atte Kilpeläinen, Galleria Rupla

Ketjureaktio: eli dominoefekti, tapahtumien sarja, jossa kaikki paitsi ensimmäinen tapahtuma ovat seurausta yhdestä tai useammasta muusta sarjan tapahtumasta.
Meistä kaikista jää jälki. Meidän sanamme, teoksemme ja olemuksemme vaikuttavat muihin. Kaikki kokemukset meidän elämässämme ovat ketjureaktiota joka on rakennettu niistä jäljistä. Tapahtumilla on seurauksia.
Nämä kolme konserttia ja neljä maalausta ovat sekoitus minun ja Aten jäljistä, niistä päätöksistä jotka me olemme tehneet ja joilla on nyt omat julkiset jäljet. Ketjureaktio alkoi Aten ensimmäisestä valinnasta, joka oli Igor Stravinskin teos ”Elegia”. Maalaus ”Lohdutus” syntyi heti, ja ketjureaktio eteni nopeasti. Sitten minun elämässäni tuli eteen odottamattomia hankaluuksia. Mutta onneksi ketjureaktio jatkui. Sillä oli oma voimakas ja puhdas alku, joka kantoi meidät projektin läpi. Oma haavoittuvuuteni on esillä, eri muodoissa ja tyyleissä. Se on ikään kuin olisin yrittänyt maalauksien kautta kiertää omia pelkojani ja etsiä turvallista paikkaa musiikin ja maalaustaiteen välillä.
Mutta pelko itse on ketjureaktio, kemiallinen reaktio meidän aivossamme. Tämän reaktion me jaamme eläimien kanssa. Se mahdollistaa ihmiskunnan selviytymisen ja evoluution. Ilman sitä me kuolisimme.