Stacks Image 17
 • hours that belong to us 85x130 X

  hours that belong to us 85x130 X

 • beyond all language103x125  X

  beyond all language103x125 X

 • yours is the meadow 90x100 X

  yours is the meadow 90x100 X

Jalostustehdas Distillation with Janne Nisonen

Jalostustehdas-konsertti on risteily kahden taidemuodon välillä.
"Prosessi alkoi Janne Nisosen valitsemasta musiikista. Hän lähetti Bridgetille Bachin musiikkia, josta Bridget teki maalauksen. Sille maalaukselle Janne valitsi nyt uuden musiikkiteoksen ja Bridget maalasi sen kuvaksi jne.
Muusikko taikoo sävellyksen kirjoituksesta abstraktia ääntä, maalari luo kosketeltavilla materiaaleilla aineellisen kuvan.
Musiikin kuulija on ohikiitävän ajan ja päättyvän, järjestettyyn muotoon sidotun äänen armoilla. Katsojalta maalaus ei katoa aikaan ja sitä voi katsoa mielivaltaisessa järjestyksessä.
Nämä kaksi taidemuotoa ovat ilmaisuiltaan eräänlaiset ääripäät, ehkä siksi tulokset tässä viestiketjussa ovat vaikuttavia siirtymiä yhdestä kokemuksesta toiseen.
Taide on tunteen jälki. Onnistuuko sitä tulkitsemaan oletetusti ei ole ehkä tärkeintä. Tärkeintä on yhteys. Sillä kun tuntee jotain koskettavaa...jokin tuntematon löytää sydämesi, avaa valon aivoihisi ja tunkeutuu tietoisuuteesi, sen tekee taide.
Taide on kiehtova ja vaarallinen, määrittelemätön Mikä tai Mitä. Se on kuin rakkaus, yhtä linnunrataa ja tähtisumu on auki.
Jalostustehdas-konsertti on ajassa liikkuvan äänen ja ajassa kelluvan kuvan viestiketju. "
Teksti :

Eeva Tervala